Нехірургічне лікування хронічного болю в суглобах методом радіочастотної денервації – Spinex
+
spinex.vin@gmail.com Як дістатись
Онлайн консультація
Пн-Пт 8:00-20:00
Cб 8:00-16:00

Актуальні новини

Нехірургічне лікування хронічного болю в суглобах методом радіочастотної денервації

Електродом під контролем УЗД або рентгена відбувається блокування больових імпульсів в чутливих нервах суглобів локальним високочастотним  електромагнітним полем, внаслідок чого зникає або зменшується біль у враженому суглобі.

Покази: виражений біль в суглобах при відсутності ефекту від консервативної терапії дегенеративно-дистрофічних захворювань суглобів та неможливості або відтермінування хірургічного лікування.

Добрий ефект за світовими даними оцінюється,  як зниження рівня болю на 50-90% тривалістю до 12 міс.

Радіочастотна денервація  колінного суглоба

Опис маніпуляціі

Денервацію проводять в умовах операційної, під місцевою анестезією. Виконується встановлення спеціальних канюль для радіочастотних процедур в місця проходження  суглобових чутливих нервів під контролем рентгена та УЗД. З допомогою електрода для точної локалізації кінчика канюлі  біля  нерва виконується стимуляція струмом,з’являється типовий біль в суглобі, виконується блокада нервів місцевим анестетиком та послідуюча радіочастотна коагуляція суглобових нервів при t 80*С  та пульсова радіочастотна денервація підшкірного нерва або внутрішноьосуглобово при t 42*С. Для мінімізації місцевого запалення після денервації та знеболення вводиться місцевий анестетик з(або без) протизапальними ліками ззовні суглоба. Накладається асептична пов’язка.  

Через 1-1.5 год після денервації пацієнт може їхати додому. Ефект денервації відчувається одразу (зменшення  болю при рухах і в спокою), але кілька днів біль може бути обумовлений болючими місцями проколів. 

Радіочастотна денервація кульшового суглоба

Опис маніпуляції: денервацію (вплив високочастотного  електромагнітного поля на чутливі нерви)  проводять в умовах операційної під місцевою анестезією. Виконується встановлення спеціальних канюль для радіочастотних процедур в місця проходження  суглобових чутливих гілок стегнового та запірного нервів під контролем рентгена та УЗД. Для підтвердження  точного положення кінчика канюлі  біля  нерва   виконується стимуляція струмом , з’являється типовий біль в суглобі, виконується блокада нервів місцевим анестетиком та послідуюча денервація при 80*С. Для зменшення  місцевого запалення після денервації та знеболення вводиться місцевий анестетик з(або без) протизапальними ліками ззовні суглоба.  Накладається асептична пов’язка.  Через 1-1.5 год  після денервації пацієнт може їхати додому. Ефект денервації відчувається одразу (зменшення сулобового болю при рухах і в спокою), але кілька днів біль може бути обумовлення болючими місцями проколів канюлями. 

Радіочастотна денервація плечового суглоба

Опис маніпуляції: радіочастотна денервація проводиться під місцевою анестезією спеціальними  голками  під контролем УЗД. При встановленні голки проводиться стимуляція  струмом високої частоти  для пошуку нервів, які відповідають за біль (відчуття покалування, легкого типового болю). Після введення місцевого анестетика проводиться пульсова радіочастотна денервація електричним полем 2-3 хв. при 42*С. 

Тривалість процедури  30-40 хв.,через 1-1.5 год пацієнт самостійно їде додому.

Радіочастотна денервація п’яткового нерва при болі в п’ятці. 


Опис маніпуляції: Радіочастотна денервація проводиться спеціальною голкою 5-10 см, яка встановлюються точно в проекції чутливих  нервів, проводиться стимуляція  током високої частоти, з’являється відчуття легкого типового болю, проводиться корекція положення голки по реакції на стимуляцію до оптимального положення голки до нерва. Після введення невеликої кількості місцевого анестетика кінчик голки нагрівається до 80*С на 80-90 секунд, це приводить до коагуляції нерва. Тривалість  30-40 хв.,  пацієнт самостійно   їде додому через 1 год

Радіочастотна денервація невриноми Мортона при болі в стопі


Опис маніпуляції: Радіочастотна денервація проводиться  під контролем ренгена або узи, під місцевою анестезією спеціальною голкою 5см, яка встановлюється точно в проекції невриноми, проводится стимуляція  током високої частоти (відчуття  легкого типового болю), проводиться корекція положення голки по реакції на стимуляцію до оптимального положення голки до нерва. Після введення невеликої кількості місцевого анестетика кінчик голки нагрівається до 80 С на 80-90 секунд, це приводить до коагуляції нерва.

Процедурні ризики:

 – тимчасове оніміння або тяжкості в ділянці суглоба до 1 доби. 

 – тимчасове посилення больових симптомів.

 – алергічні реакції на ліки.

 – інфекційні: легкі – до 1% всіх ін’єкцій.

 – неврит (запалення нерва з болем), яка триває до 2 тижнів, у 5-15% пацієнтів, зазвичай проходить    самостійно. 

 – гематома (є більш поширеним у пацієнтів з супутньою кровоточивістю).

Протипоказ абсолютний – наявність серцевого стимулятора.

Запис на прийом

Ми обов'язково передзвонимо вам протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі



* Обов'язкові для заповнення поля

Запис на прийом

Ми обов’язково передзвонимо Вам
протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі
Якщо ви бажаєте самостійно здійснити запис
до конкретного спеціаліста переходьте за посиланням