Подолання хронічного болю – Spinex
+
spinex.vin@gmail.com Як дістатись
Онлайн консультація
Пн-Пт 8:00-20:00
Cб 8:00-16:00

Актуальні новини

Подолання хронічного болю

Відгукуватися болем можуть не лише тілесні захворювання, а й емоційні порушення. Від душевного стану залежить і те, з якою силою відчувається біль. Отож при лікуванні хронічних больових синдромів «золотим стандартом» є залучення до терапевтичного процесу психолога.

Існує ціла низка психологічних порушень, які сприяють виникненню хронічного болю та перешкоджають ефективності його лікування.

Коли ніщо не радує

Так, наприклад, тривалий біль сприяє розвитку депресії,і цей стан,у свою чергу,стає передумо- вою посилення больових відчуттів.

Що робити? Обрати мультидисциплінарний терапевтичний підхід, який передбачає психо- логічні методи роботи у поєднанні з фармако- логічним лікуванням.

Коли тривожність бере гору

Серед різновидів неврозів є такі, що характе- ризуються загальною стійкою тривогою, яка не пов’язана із ситуацією або подіями, які від- буваються «тут і тепер». Наслідком тривожних переживань з часом стає фізичний біль. Умовно кажучи, мова емоцій переходить на мову тіла.

Що робити? В ході психологічної роботи важ- ливим є індивідуальний підхід. Спеціаліст ви- являє «відправну точку» виникнення неврозу (дуже часто неусвідомлювану), змінює емоцій- ну реакцію на травматичну подію та напрацьо- вує нові патерни поведінки.

Коли стурбованість перемагає

Іпохондричний розлад – це такий стан психіки, при якому людина постійно занепокоєна станом свого здоров’я. В основі іпохондричного синдрому – ірраціональний страх.

Що робити? Довіритися фахівцю, який має досвід у застосуванні психологічних методів корекції в роботі зі страхами. Це позитивно вплине на стан пацієнта та сприятиме змінам його фокусу уваги зсередини назовні.

У ХОДІ РОБОТИ З ПСИХОЛОГОМ ПАЦІЄНТИ SPINEХ ОТРИМУЮТЬ МОЖЛИВІСТЬ:

– Усвідомити зв’язок між своїм фізичним станом та власними переживаннями, що вкрай важливо для подолання хронічного болю.

– Відстежувати зміни, які раніше залишалися непоміченими.

– Здійснювати вплив на інтенсивність болю за допомогою психологічних

СЕНЧУК Тетяна Анатоліївна

Практичний психолог І категорії психоаналітичного напряму, психолог, член Української спілки психотерапевтів, дійсний член Європейської асоціації психотерапії

Запис на прийом

Ми обов'язково передзвонимо вам протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі



* Обов'язкові для заповнення поля

Запис на прийом

Ми обов’язково передзвонимо Вам
протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі
Якщо ви бажаєте самостійно здійснити запис
до конкретного спеціаліста переходьте за посиланням