Інноваційне лікування травм та захворювань суглобів стовбуровими клітинами у Вінниці – Spinex
+
ЗАПИС НА ПРИЙОМ
Icon

Обрати дату та час візиту

Відправляючи запит ви погоджуєтесь на обробку персональних данних

Інноваційне лікування травм та захворювань суглобів стовбуровими клітинами у Вінниці

Днями у Вінниці пройшла одна з перших в Україні операцій по вживленню стовбурових клітин пацієнту з остеоартрозом у вражений колінний суглоб. Це стало можливим завдяки співпраці центру сучасної хірургії SPINEX з компанією Arthrex, що є світовим лідером та новатором в малоінвазивній ортопедії та травматології.

Одним з нових напрямків в лікуванні деформуючого остеоартрозу (ДОА) є використання клітинних технологій, що базується на використанні стовбурових клітин. У світі ця методика набула широкої популярності при консервативному лікуванні травм та захворювань суглобів. В Україні ми одні з перших, хто широко впроваджує методи ортобіологічного відновлення елементів суглоба.
– розповідає доктор медичних наук, лікар ортопед-травматолог центру сучасної хірургії Spinex Вадим Луцишин.

Деформуючий остеоартроз колінного суглоба, основна причина якого є зношування хрящової тканини, є захворюванням, що значно знижує якість життя пацієнтів, викликає сильний біль та порушує функцію суглоба. Не варто думати, що дане захворювання характерно лише для людей похилого віку, артроз став справжньою проблемою і для людей молодого віку внаслідок збільшення частоти ожиріння, малорухливого способу життя або перевантаженню при неправильному заняттю спортом.

Медикаменти, що традиційно використовуються при лікуванні ДОА, зокрема, нестероїдні протизапальні препарати та глюкокортикоїди пригнічують запалення і досить ефективні в купуванні больового синдрому, проте не здатні стимулювати регенеративні процеси в ушкодженому хрящі. Низька здатність суглобового хряща до самовідновлення істотно обмежує можливості лікування таких пацієнтів. Крім того, препарати цих груп, навіть при використанні в терапевтичних дозах, нерідко викликають розвиток серйозних побічних ефектів.

Ця технологія має складну назву ACP SFV та розроблена компанією Arthrex. Суть методу заключається в об’єднанні в собі ефективності кондиціонованої аутоплазми (ACP) та регенеративного потенціалу аутологічних клітин стромально-васкулярної фракції (SVF). Сьогодні ми виконали першу у нашій області маніпуляцію з вживлення стовбурових клітин у колінний суглоб. Грубо кажучи, ми активізуємо та використовуємо власні можливості та силу організму для одужання пацієнта. – коментує офіційний представник компанії компанією Arthrex в Україні

Наразі, в ортопедії стовбурові клітини використовують при другій і третій стадіях артрозу. Мета таких операцій – максимальне гальмування процесу дегенеративних змін у суглобі і його подальше відновлення.

Процедура є малоінвазивною, тому пацієнт майже не відчуває дискомфорту при її виконанні, а прокол шкіри, через який береться жирова тканина настільки малий, що не потребує ушивання та за кілька днів повністю загоїться. Сама ж маніпуляція триває приблизно 40 хвилин, майже одразу по її закінченню пацієнт може повертатись додому без сторонньої допомоги.

Читайте також
Spinex: 5 років досягнень – Сила в команді

5 років тому ми відкрили двері центру Spinex з метою змінити стандарти хірургічного лікування. За цей час ми встигли зарекомендувати себе як лідера у галузі хірургії, працюючи за міжнародними стандартами та забезпечуючи найвищий рівень обслуговування. Фільм “Spinex: 5 років досягнень – Сила в команді” покаже найяскравіші моменти нашої роботи, розповідає історію становлення центру від самого […]

Безкоштовне оперативне лікування та реабілітація військовослужбовців

З початком повномасштабної війни в Україні, центри сучасної хірургії Спайнекс та реабілітації Аксіс не припинили свою діяльність, але почали надавати високоспеціалізовану медичну допомогу військовослужбовцям та цивільним. У центрах для військовослужбовців Збройних сил України та їх сімей послуги надаються безкоштовно, також даруються знижки: діагностика, консультації та оперативні втручання. Поспілкувались в ефірі першого Вінницького мультимедійного проєкту «Час […]

Інтраопераційний нейромоніторинг в Spinex

Чудова новина для пацієнтів від Spinex! У нас відбулася неймовірна подія, яка відкриває новий рівень безпеки та ефективності в хірургії! У SPINEX придбано систему інтраопераційного нейромоніторингу (ІОНМ) американського виробника CADWELL, і ми не можемо припинити відчувати хвилювання. Технологія ІОНМ – це величезний крок у майстерності нейрохірургії, який дозволяє контролювати абсолютно усі функції головного та спинного […]

Запис на прийом

Ми обов’язково передзвонимо Вам
протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі Якщо ви бажаєте самостійно здійснити запис
до конкретного спеціаліста переходьте за посиланням









ЗАПИС ДО ЛІКАРЯ
Icon

Обрати дату та час візиту

Відправляючи запит ви погоджуєтесь на обробку персональних данних