Інноваційне лікування травм та захворювань суглобів стовбуровими клітинами у Вінниці – Spinex
+
ЗАПИС НА ПРИЙОМ
Icon

Обрати дату та час візиту

Відправляючи запит ви погоджуєтесь на обробку персональних данних

Інноваційне лікування травм та захворювань суглобів стовбуровими клітинами у Вінниці

Днями у Вінниці пройшла одна з перших в Україні операцій по вживленню стовбурових клітин пацієнту з остеоартрозом у вражений колінний суглоб. Це стало можливим завдяки співпраці центру сучасної хірургії SPINEX з компанією Arthrex, що є світовим лідером та новатором в малоінвазивній ортопедії та травматології.

Одним з нових напрямків в лікуванні деформуючого остеоартрозу (ДОА) є використання клітинних технологій, що базується на використанні стовбурових клітин. У світі ця методика набула широкої популярності при консервативному лікуванні травм та захворювань суглобів. В Україні ми одні з перших, хто широко впроваджує методи ортобіологічного відновлення елементів суглоба.
– розповідає доктор медичних наук, лікар ортопед-травматолог центру сучасної хірургії Spinex Вадим Луцишин.

Деформуючий остеоартроз колінного суглоба, основна причина якого є зношування хрящової тканини, є захворюванням, що значно знижує якість життя пацієнтів, викликає сильний біль та порушує функцію суглоба. Не варто думати, що дане захворювання характерно лише для людей похилого віку, артроз став справжньою проблемою і для людей молодого віку внаслідок збільшення частоти ожиріння, малорухливого способу життя або перевантаженню при неправильному заняттю спортом.

Медикаменти, що традиційно використовуються при лікуванні ДОА, зокрема, нестероїдні протизапальні препарати та глюкокортикоїди пригнічують запалення і досить ефективні в купуванні больового синдрому, проте не здатні стимулювати регенеративні процеси в ушкодженому хрящі. Низька здатність суглобового хряща до самовідновлення істотно обмежує можливості лікування таких пацієнтів. Крім того, препарати цих груп, навіть при використанні в терапевтичних дозах, нерідко викликають розвиток серйозних побічних ефектів.

Ця технологія має складну назву ACP SFV та розроблена компанією Arthrex. Суть методу заключається в об’єднанні в собі ефективності кондиціонованої аутоплазми (ACP) та регенеративного потенціалу аутологічних клітин стромально-васкулярної фракції (SVF). Сьогодні ми виконали першу у нашій області маніпуляцію з вживлення стовбурових клітин у колінний суглоб. Грубо кажучи, ми активізуємо та використовуємо власні можливості та силу організму для одужання пацієнта. – коментує офіційний представник компанії компанією Arthrex в Україні

Наразі, в ортопедії стовбурові клітини використовують при другій і третій стадіях артрозу. Мета таких операцій – максимальне гальмування процесу дегенеративних змін у суглобі і його подальше відновлення.

Процедура є малоінвазивною, тому пацієнт майже не відчуває дискомфорту при її виконанні, а прокол шкіри, через який береться жирова тканина настільки малий, що не потребує ушивання та за кілька днів повністю загоїться. Сама ж маніпуляція триває приблизно 40 хвилин, майже одразу по її закінченню пацієнт може повертатись додому без сторонньої допомоги.

Читайте також
Відбулась клінічна конференція: «Ортопластичний підхід – збереження кінцівок при військових травмах»

Відбулась клінічна конференція на тему:  «Ортопластичний підхід – збереження кінцівок при військових травмах». Вперше в Україні! 🗓 10-11 серпня 2024 📍 до Центру сучасної хірургії Spinex, м. Вінниця, завітали нейрохірурги, ортопеди-травматологи, судинні хірурги, пластичні хірурги, загальні хірурги та спеціалісти суміжних спеціальностей для підвищення свого професійного рівня.  Нашими колегами було проведено: – 16 лекцій від провідних […]

Кров рятує. Кров захищає. З Днем Незалежності України!

команда Спайнекс та Аксіс закликає доєднуватись до важливої місії – донорства Вінницький центр служби крові має щоденну потребу у донорах. Кров, яку здають донори буде направлено для порятунку цивільних та військових. Доєднуйтесь! Кров рятує. Кров захищає. З Днем Незалежності України!

Клінічна конференція з воркшопом: Ортопластичний підхід – збереження кінцівок при військових травмах

Центр сучасної хірургії Spinex запрошує медичних спеціалістів на конференцію, яка відбудеться 10-11 серпня 2024 року у м. Вінниця. Основна тема заходу – ортопластичний підхід до збереження кінцівок при військових травмах. Програма конференції: Теоретична частина – 16 лекцій від провідних мікрохірургів, нейрохірургів та ортопедів-травматологів з Італії, Латвії та України.– Відкриті панельні дискусії. Воркшоп – Практичні заняття […]

Запис на прийом

Ми обов’язково передзвонимо Вам
протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі Якщо ви бажаєте самостійно здійснити запис
до конкретного спеціаліста переходьте за посиланням









ЗАПИС ДО ЛІКАРЯ
Icon

Обрати дату та час візиту

Відправляючи запит ви погоджуєтесь на обробку персональних данних