Спондилолістез: повернути хребці на місце | Spinex
+
spinex.vin@gmail.com Як дістатись
Онлайн консультація
Пн-Пт 8:00-20:00
Cб 8:00-16:00

Хірургія хребта

Спондилолістез

Спондилолістез: повернути хребці на місце

У перекладі з грецької «спондилолістез» означає зміщення, вислизання хребця. А отже, не за горами ситуація, коли хребет змінює форму і йому стає важче виконувати функцію головної опори тіла. Спеціалісти Spinex пропонують швидке й ефективне вирішення проблеми.

Причини зміщення хребців

Захворювання зазвичай виникає внаслідок перенавантаження, травм чи слабкості зв’язкового апарата. Серед інших причин – «старіння» хребта та його вроджені вади. Суть проблеми: хребці зміщуються один відносно одного і провокують стискання спинного мозку та нервових корінців. Цей процес може відбуватись у будь-якому відділі хребта. Хвороба може розвиватися за кількома сценаріями:

  • стабільний спондилолістез означає зміщення, фіксоване на одному рівні;
  • нестабільний – зсув може ставати більшим чи меншим залежно від положення тіла під час руху;
  • прогресуючий, коли зміщення з часом стає дедалі серйознішим і в результаті призводить до повного зсуву хребця.

Симптоми хворого хребта

Інтенсивність проявів захворювання визначається місцем та ступенем защемлення. Найчастіше це ниючий, прострілюючий чи пекучий біль у спині, оніміння рук та ніг. Нехтування проблеми може спричинити серйозні ускладнення – неможливість вирівняти спину, порушення ходи й постави.

Переваги раннього звернення

А ось вчасне звернення додає шансів на відновлення здоров’я хребта. Фахівці Spinex призначать необхідні дослідження і визначать оптимальну тактику лікування та реабілітації. Якщо зміщення хребців давня проблема, лікарі запропонують ефективну й максимально ощадливу операцію.

Місія хірургічного втручання

При спондилолістезі основним завданням є відновлення правильної форми хребта та звільнення защемлених нервових корінців. У ході операції хірург встановлює спеціальні імпланти для захисту звільнених нервів і запобігання подальшого розвитку хвороби.

Швидка реабілітація

У Spinex впроваджено інноваційні методики, що дають змогу максимально швидко відновити активне життя після операції на хребті. Високопрофесійні реабілітологи починають працювати з пацієнтами вже в день хірургічного втручання в післяопераційній палаті: вчать правильно підніматися з ліжка та сідати. Наступного дня тренування продовжуються у спортивно-лікувальній залі.

Багаторічний досвід, висока кваліфікація лікарів та сучасне обладнання роблять Spinex одним із провідних вітчизняних центрів лікування хвороб хребта. Ми раді допомогти вам подолати будь-які проблеми й разом прийти до успіху.

Запис на прийом

Ми обов'язково передзвонимо вам протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі



* Обов'язкові для заповнення поля

Запис на прийом

Ми обов’язково передзвонимо Вам
протягом 30 хвилин та уточнимо всі деталі
Якщо ви бажаєте самостійно здійснити запис
до конкретного спеціаліста переходьте за посиланням